21 mei – 11.00 verzamelen bij Van der Valk Princeville Breda.  4 Engelandvaarders op weg naar de Calais tunnel met maar 1 doel : 1100 yards ofwel  1000 meter op Serial 45 …………………..… op naar Lydd UK.

Euro tunnel

Inchecken en inrijden EuroTunnel……overtocht ca 30 min……..de eerste pint……………..curry……….

Inchecken bij Eurotunnel, langs de douane voor het controleren van de schietijzers en munitie en dan op weg naar de Prince of Wales, pint pakken – de vaste start bij UK bezoek en ’s-avonds aan de Indiase curry.

Na een bijzonder regenachtige nacht is een typisch Engels B&B ontbijtje een prima ondergrond voor een loodzware dag…………….het is droog maar winderig ( ook van de curry ). Bij een enkeling is de spanning te snijden, is al dat herladen, testen en rekenen voldoende geweest………de druk is hoog.

Coast-drive

B&B  aan de Coast Drive te Dungeness waar de eigenaar het ontbijt op tafel tovert…….…mjammie

Op naar de schietbaan – deze schietbaan is ca. 150 jaar oud en is zo’n 300 dagen per jaar in gebruik. Lydd Multi-Activity Range met faciliteiten voor 50 t/m 1100 yards waar geschoten wordt op pop up targets. Deze staan her en der verspreid op de range net als de oude tanks. Voor schiet oefeningen van het leger kunnen van afstand rook gordijnen ed worden aangezet.

 

1000-meter

De 1000 meter is aangetikt…. de range met targets…..goede kijker……..pro’s………pas op oudjes!

Tot de 700 meter ging het nagenoeg foutloos, de gemaakte tabellen zijn correct en er is vaak maar 1 schot nodig om de staalplaat tegen de grond te krijgen.  De  1100 yards is gehaald maar het was – met wind van slechts 3 m/sec – een hele klus maar weer een fantastische ervaring. De basis is gelegd,  er zal echter veel moeten worden geoefend om de factor wind te begrijpen en onder controle te krijgen en er zullen dus  – helaas – nog veel van deze trips moeten volgen……………….spijtig. Wordt vervolgd.