50 meterpunt

 

[one_third]nieuwe-beugels[/one_third]De schijfhouders stonden op 49,85. Dit is nu netjes naar 50 meter gecorrigeerd. (zie de foto).

Naar een lang geleden geopperd idee van één van onze leden die we op zondagochtend altijd verwelkomen. De reden hiervan is dat we de ‘kogelvanger’ daar weg willen halen. Dit project is dus niet klaar, slechts de eerste fase is gereed.

 

 

 

Wat is er verandert ?

  • Buiten het feit dat de houders dus nu boven je hangen, zijn ze op dezelfde plaats gebleven qua breedte indeling van de baan. Dus vroeger de stok op de grond, is nu de stok in de lucht. (Wel je bordje aan de andere kant van je paaltje schroeven dus.)
  • Maar beter maak je een nieuw paaltje want we hebben vastgesteld dat als je liggend wil schieten je paaltje minimaal 180cm lang moet zijn anders hangt je schijf met je huidige paaltje niet laag genoeg. En omdat die lengte niet in ons kast past, maak je hem liefst deelbaar / draaibaar uit één standaard bouwmarkt maat van 210cm lang. Slotbout met een ring en vleugelmoer er door heen en klaar is “Kees”.

 

25 meter baan

Sinds afgelopen dinsdag 1 november is de pistoolbaan voorzien van LED-buizen. Even wennen aan de ‘felheid’ en de kleur van het licht maar met name de verandering op de stroomrekening is nu al een positief effect. Er wordt achter de schermen ook nog gewerkt aan het vervangen van de verlichting van de 100 meter onder het dak-tussen de schermen maar dat hangt af van gratis beschikbaarheid van de materialen.